Žijme ve svém Středu - neočekávejme a buďme v proudu

27.11.2015 00:00


Nalézt vnitřní klid a mír, to je touha a potřeba nás všech. Vnitřní klid prožijeme a trvale prožíváme, když nalezneme svoji hodnotu - uvědomíme si vlastní klady a zápory, uvědomíme si, jací ve své podstatě jsme. Uvidíme se bez příkras, poctivě se ohodnotíme, uznáme své kvality a promineme si své nedostatky. Aspoň pro tuto chvíli.

Staneme se vědomi sebe samých, poznáme se důkladně skrze uvědomění si svých proher i vítězství. Přestaneme usilovat, staneme se proudem, který nás ponese vstříc novým životním zkouškám, které jsou pro nás stále připravovány a předkládány v ten správný čas, v tu nejlepší chvíli.

Jsme-li ve svém Středu, tak ani nepoznáme, že jsme byli vystaveni nějaké "zkoušce". Jednáme přirozeně a v souladu s duchovními principy a láskou, která nás naplňuje. Nepřemýšlíme, jednáme intuitivně a díky tomu správně. Jsme středem sebe, jsme i středem vesmíru, který na nás reaguje. Dává nám poznat, že skrze nalezení vlastní hodnoty nepotřebujeme nikomu nic dokazovat, ani sami sobě. Jsme jen vlnkou v hlavním proudu, jsme součástí velké síly kosmického působení, jsme láskou, která prozařuje celý proud - tok energií, které přicházejí uskutečnit očišťující láskyplnou obrodu veškerého člověčenství.

Je to proces, který nastal kdysi dávno, když jsme vstoupili do nedobrovolného procesu opětovného zrozování se a hledání a nacházení sebe samých, své podstaty.

Nalezneme-li svůj Střed, nalezneme sebe, nalezneme svoji skutečnou a nikým nezpochybnitelnou hodnotu - hodnotu jedinečného zářivého Světla uvnitř sebe. Až toto Světlo v nás prozáří navenek, pak k sobě přiblíží další světýlka dalších bytostí, které našly svůj Střed. Spojením těchto světel se posiluje proud dějů a činů, které k sobě přibližují další a další světla. Směřujeme tak k dosažení rozsvícení celého vesmíru.

Bůh v nás spatřuje tvůrce, tvůrce svých vlastních příběhů, díky kterým nalézáme svůj Střed, nalézáme sebe. Je to proces trvající věky, je to náročné, ale krásné. S každým nově rozsvíceným světlem se i my naplňujeme pocitem neochvějné víry, že vše, co konáme, má širší význam a smysl, že naše prohry a vítězství dávají nám poznat a skrze toto poznání procítit a prožit jedinečnost daru tvoření.

Zcelujeme se, stáváme se zářivým celkem, sjednocujeme se. Tečeme jako řeka mohutným proudem, vtékáme do všech skulin, zaplňujeme prostor v Zemi i v duchovním světě. Jsme sami sebou a přitom součástí celku, jsme vyrovnaní; nepřemýšlíme, jen cítíme a již víme. Jsme - jsme Světlem, jsme proudem, jsme součástí něčeho úžasného, co slovy popsat nelze, co lez pouze prožít a vnímat ve své plnosti a jedinečnosti.

Proudíme a skrze toto proudění poznáváme svoji skutečnou hodnotu. Nepovyšujeme se ani neponižujeme, chápeme, ale i cítíme, nejsme kritičtí, ale nebojíme se vyslovit svůj názor, nebojíme se a nenecháme se zastrašit, dokážeme reagovat přiměřeným způsobem na všechno, všechny, ale i sebe.

Reakce na sebe samotné je hlavním indikátorem míry naší tolerance k ostatním. Být ve Středu znamená nalézt tu optimální míru ve všech oblastech svého života, nalézt prostředek, nalézt průměr. To neznamená stát se průměrným, ale díky optimální míře se posunout dál na své cestě. Být si jist svými rozhodnutími, nepochybovat, věřit si, žít naplno a nebát se jít vstříc dalším příležitostem. Nečekat, že TO přijde k nám, ale jít všemu v ústrety. Odvaha a láska nás bezpečně vede a také dovede do svého Středu - k nalezení vnitřního klidu a míru. Děkuji. Amen. 

Zapsala R.V. 27.11.2015