Sny se mohou žít

04.03.2015 00:00


Sny jsou projevem našich tužeb a potřeb. Ve snech jsou projevovány naše skutečné potřeby a jsou do nich tenkou nití vetkané i cíle, kam směřujeme. Není cíle bez snění ani snění bez cíle. Je to propojenost a jednota v nás samých, která je snová, ale v bdělém stavu neumíme rozpoznat, co nám mají říci o nás samých. Sen tedy tužba a přání může být naplněn, pokud nahlédneme za oponu, za tu tenkou clonu, která dokáže velmi zkreslit. Některé naše sny a představy pak získávají zcela jiný tvar. Jako když stínohra zkreslí skutečnost tak, že už nejsme schopni rozlišit tu původní částečku, tu prapodstatu všeho - smysl našeho bytí a konání.

   Sny projevují naši prapodstatu. Pokud na ně dokážeme pohlédnout bez zkreslení, objevíme v nich základ - to jemné semínko, které má vzklíčit; pak objevíme sami sebe. Porozumíme si a sny nabudou konkrétnější podoby a také se nám ukáže cesta, po které se naše duše touží vydat. To je cesta našeho života, to je cesta LÁSKY. Není lehké ale tuto cestu najít. Je nám nabízeno mnohé - lákavé, barevné, veselé, snadné ... Ale ta pravá cesta může být i trnitá. Proto se často bojíme sny žít, protože pak se někdy nemůžeme vyhnout ani temným zákoutím, která i na CESTĚ ZA SVĚTLEM mají svá opodstatnění.

  Nebojme se tedy, věřme, že vše zdárně překonáme. To zářící SVĚTLO v dáli nám pomáhá projít všemi zákoutími a zvládnout i strasti, které nás na cestě za SNEM mohou potkat. Důležité je ale vždy vzpomenout na cíl své cesty, tedy splnění i těch nejodvážnějších SNŮ, které se nám ukázaly jako pro naši duši tou nejcennější zkušeností, díky kterým se vracíme domů - DO NÁRUČE BOŽÍ, DO LÁSKY, KTERÁ JE V NÁS A S NÁMI STÁLE PO VĚKY VĚKŮ, NAVŽDY. AMEN

Zapsala R.V. 4.3.2015