Najděme jednotu

12.10.2015 00:00


Jednota je celek uprostřed vesmíru, našeho vnitřního vesmíru. Jen my jsme schopni scelení jednotlivých složek do podoby jednotného zářivého celku. Jednotlivosti chtějí zcelit, nesourodost pocitů a postojů nás rozděluje se sebou samotnými a samozřejmě i s ostatními. Jednotu v širším slova významu můžeme nalézt jedině tehdy, když zcelíme sebe samotné, tedy najdeme shody, jednotlivosti spojíme a zbavíme se vnitřních rozporů, které narušují naši integritu. Pak teprve můžeme uvažovat o JEDNOTĚ jako takové a stát se její součástí.

K tomu vede dlouhá a nelehká cesta. Je to o práci, o práci na sobě. Je třeba na čas povýšit své zájmy nad zájmy ostatních. Není to sobecké. Prostě přichází ten správný čas pro nás. Nejde o odpojenost od celku, ale prostor k vlastnímu sjednocení, díky kterému můžeme usilovat a prosit o sjednocení s celkem. Bytosti, které se přibližují k jednotě, vytvářejí okolnosti ke sjednocení ostatních. Jde o souhru, soulad a spojení jednotlivých dílů v CELEK. Jde o cestu k BOŽSKÉMU PRINCIPU A SJEDNOCENÍ VE VYŠŠÍM VÝZNAMU. Jde o LÁSKU, která je jednotícím principem. Jednotí ale i sjednocuje. Je to úkol i lekce, je to jednoduché, ale i složité.

Může jít o bolest, díky které pochopíme, že JEDNOTOU se můžeme stát, ale nejprve je třeba pochopit důvody naší existence v pozemskosti. Poznat a pak zkusit vše, co nejprve naruší a posléze skrze toto narušení sjednotí nás a to do té míry, že si rozumíme a rozumíme též potřebě našeho nitra stát se opět JEDNOTOU S BOHEM.

Tato cesta je dlouhá, ale směřování k JEDNOTĚ dodává našemu životu smysl. Tak prosím pokorně a s láskou v srdci přijímejme vše, co nám ztěžuje naši cestu k vnitřní jednotě a sjednocení obecně, principiálně. Vše je správně a za vše děkujme. Naše duše ví, kam směřujeme a tak jí naslouchejme. Vede nás do jednoty. Vede nás ke Světlu. Nejprve k našemu vnitřnímu a posléze ke ZDROJI, do sjednocení vševesmírného, toho pravého a jedinečného. slovy nevypověditelného.

Proto ciťte a co nejde slovem vyjádřit, to prožijte se srdcem otevřeným - přijímejte a dávejte, žijte a ciťte - Srdce Vám napoví, která cesta Vás spolehlivě dovede do JEDNOTY - k prožitku vnitřního míru a SJEDNOCENÍ SE VŠÍM A S KAŽDÝM.

BOHU DÍKY ZA TOTO POSELSTVÍ. NECHŤ LÁSKA PROVÁZÍ NAŠE KROKY, KTERÉ VEDOU DO JEDNOTY.
Děkuji. Amen.

Zapsala  R.V. 12.10. 2015