Chvála tvoření

15.03.2015 00:00

    

 Tvořit znamená žít. Vytvářet cokoliv je projevem aktivity v životě, je to pohled na okolnosti našeho života - utváření všeho, co nás formuje. Není to pasivní přístup, není to pouhé očekávání a přihlížení. Tento postoj je zhoubný; činí nás pouze strnulou bytostí bez vlastního podílu na tvoření všeho v našem životě. Pak se divíme a litujeme se. Ale pokud sami nevstoupíme do procesu tvoření, nebuďme kritičtí a přísní v hodnocení okolností ve svém životě. Pasivita je lenost, stav strnulosti, neumožňuje měnit sebe a své okolí v návaznosti na nás.

      Tvoření nás uvádí do pohybu. Dostáváme se do proudu. Nenechme se ale unášet nahodilostmi. Tvoření je o vědomém vstupování do proudu. Stáváme se součástí světelné řeky; z pramínků spojením do potoků a řek se stává světelná řeka LÁSKY. Je to proud, který má sílu, je stále silnější, vydatnější a bez omezení. Tvoříme-li, jsme součástí této řeky, tohoto SVĚTLA a stáváme se září, která ovlivňuje ostatní a bytosti, se kterými se setkáváme, též přivádíme k aktivitě, tvoření. Kdo chce, ten se přidá.

     Buďme vděčni za každou bytost, která se díky setkání s proudem této světelné řeky, dostává do aktivity. Jen aktivitou, tedy tvořením, můžeme překonat těžkosti, které nám vstupují do života. I díky těmto těžkostem "rosteme", stáváme se tvořivějšími. Spolupodílíme se na DÍLE BOŽÍM. Sami pak jsme Světlem - Láskou - Cestou - Nadějí. Tato slova jsou vlnami v proudu řeky tvořivosti. Jsou v propojení, nejde je oddělit; kde jedna začíná, tam druhá navazuje. Vlnění je rozmanité, stejně jako tvoření.

       Buďme sami sebou, tvořme tak, jak je naší přirozeností. Neposuzujme!!! Každý je sám sebou a zde sám za sebe. Každý je vlnkou ve světelné řece LÁSKY. Každá vlnka je jedinečná, originální, neohraničená nikým a ničím. Buďme sami sebou a tvořme tak, jak je nám vlastní, příjemné. Do ničeho se nenuťme. Naslouchejme vnitřnímu hlasu a dejme prostor všemu, co se prostřednictvím naší INTUICE dostává do popředí našeho zájmu. Tomu věnujme pozornost, tam upřeme svoji pozornost. Tím směrem se vydejme.

    TVOŘME A RADUJME SE ZE ŽIVOTA. Směřujme ke Světlu naplněni radostí a věřme našemu konání - tvoření - směřování. Buďme sami sebou! Respektujme se navzájem a buďme  k sobě shovívaví. Taková je láska - LÁSKA BEZ PODMÍNEK. Děkuji. Amen.

Zapsala R.V. 15.3.2015